OM ODLINGSLOTTERNA

  • Ytan är 4 x 4 eller 10 x 10 meter. Projektet bjuder på det första odlingsåret.
  • Som odlare på Åkern förhåller du dig till överenskomna regler som projektet i samverkan med Fixarna och odlingsföreningen faställer.
  • Som odlare på Åkern finns det möjlighet att engagera sig i platsens egna odlingsförening för att kunna forsätta utveckla platsen.
  • Det finns möjlighet att delta i utbildningar, föreläsningar och workshops kring ämnet.
  • Som odlare på Åkern finns det tillgång till; vatten, diverse verktyg, toalett, sittplatser med mer.
  • Invigning av odligslotterna skrer Lördag den 1 Juni. tillträde kan ske innan invigningen om väder och vind tillåter.
Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.I fredags hade vi arbetsdag på Åkern. Strålande sol och häggdoften var ljuvlig .Det är så trevligt att jobba tillsammans, och när vi är många så händer det mycket på kort tid. Vi flisade vid odlingslotterna. Rastplatsen och gångar. I morse fick vi hjälp av Bernt att plöja den stora odlingsytan och en yta där det ska växa blommor, för att det är vackert och bra för pollinerare.

Det våras! Luften ljuder av svanar, tranor och gäss som flyger förbi och rastar i närheten.Åkern börjar att tina fram och boden ska få ett ordentligt tak och anpassas till kommande verksamhet.Planerna börjar ta form för de kommande odlingarna. Vi har tagit fram en skiss på utformning för både den kommersiella odlingsytan och odlingslotterna, och vad som ska odlas på några av dem i Fixarnas regi klurar jag på.Många trevliga möten med odlande människor i bygden hade vi utanför Ica i fredags och några som redan nu sagt sig vilja vara med. Det känns så roligt!Är du också intresserad utav att odla på en egen odlingslott, 4*4m eller 10*10m är du välkommen att kontakta oss.

/Maria

Tillagd i varukorgen